контакти
fr en бг
"НОТИ НА ДУХА" - Авторска живопис на Калин Балев



Скъпи приятели, Фондация "За интелигентен растеж" има удоволствието да Ви покани на откриване на своята картинна галерия с изложба на авторска живопис “Ноти на духа”, представена от известния български художник Калин Балев.

Калин е утвърден творец в областта на модерното изкуство. Роден на 2 юни 1959 г. в гр. София.
През 1986 г. Завършва Националната художествена академия в София. От 1989 г. е член на СБХ.
В периода 1989 – 1993 г. – специализира графика във Флоренция и в Академия „Рафаело” – гр. Урбино, Италия. През този период работи в областта на живописта и графиката в Италия и Франция.
Участва в общи художествени изложби в България, биеналета на графиката във Варна, в „Арт 87” в Базел, в групови експозиции в Швейцария, Франция, Русия, Япония, САЩ. Представян е в галерия „Бизонте” – Флоренция, галерия-фондация „Арт-диалог” и „Арт-актюел, галерия „Леал” – Париж, галерия „Уорд-Насе” – Ню Йорк и галерии в България. През 2011 г. осъществява два стенописа в хотел „Врис” – гр. Царево.
Калин има над 30 самостоятелни изложби, представени в България, Италия, Франция, Ливан, Сирия, Румъния и Гърция.
Интересната техника на миксиране, съчетавайки камъни, пясък, миди, въжета и митологични образи и пейзажи превръщат всяка негова творба в уникална и неповторима.

Изложбата ще бъде представена в периода от 29.11.2018 г. до 11.01.2019 г. Официалното откриване на 29.11.2018 г. ще бъде само с покани. От 30.11.2018 г., всички желаещи могат да посетят галерията, да разгледат творбите на Калин Балев и да се потопят в атмосферата на уникалното му творчество.

Заповядайте на новия ни адрес - гр. София, жк. Гео Милев, бул. Шипченски проход №45 /срещу офис входа на Търговски център “Галакси”/

Очакваме Ви!