контакти
fr en бг
изложба "Цветни нюанси"
Мариян Гюров
08.10.1986г. Самоков, България
Аз съм роден в малко градче в планината Рила, наречено Самоков. Моята любов и упоритост към изкуството възникна в много ранен етап от живота ми. Цялото ми детство мина в рисуване и скициране. Когато бях на 14 години семейството ми реши да се премести в София, столицата на България, където родителите ми ме записаха в училището по изкуства, за да развия уменията и знанията си.

Няколко години по - късно ме приеха в известно, художествено училище, където специализирах керамика и живопис. След дипломирането си в гимназията, започнах да се интересувам от уличното изкуство и култура, затова реших да прекарам следващите две години в изследване и обучение в тази област. Това имаше забележителен ефект не само върху мен, а и върху моите работи. Завърших Националната художествена академия, като бакалавър по Керамика през 2012г. при проф Б. Бончев.

В момента изучавам магистратура специалност Керамика



Фондация "За Интелигентен Растеж" подкрепя млади и креативни творци от всички жанрове на искуството. Създаването на КЛУБ ГАЛЕРИЯ към Фондацията е една нова възможност за различен поглед, споделяне на идеи и реализация. Клубът с приятната си обстановка предполага подходяща среда за осъществяване на контакти с хора подкрепящи изкуството.